Sensor and A G Weinberger @ Joy La 9

Blues american la JOY LA 9 cu AG Weinberger

Incepand cu ora 21:00, chitaristul de blues AG Weinberger devine protagonistul episodului 9 din data de 20 mai, a emisiunii Joy la 9 care va fi transmisa live pe   http://www.joyla9.ro .

Pentru prima data in Kult Studio ajunge un solist de blues. Trupa Sensor alaturi de StreamOn doreste sa satisfaca si dorintele iubitorilor de blues de calitate prin provocarea unui cunoscut artist din domeniu, AG Weinberger.Cum nu putem spune blues in Romania fara sa ne amintim de Attila Weinberger cunoscut sub numele de AG Weinberger,  JOY aduce bluesul in direct de la principala sursa romana.

AG  s-a nascut in Oradea pe 30 august 1965 si este persoana responsabila de promovarea bluesului american in Romania este, asa cum se spune,  “punctul roman de pornire” al acestei miscari.Pe la mijlocul anilor ’80, AG a facut trecerea de la chitarist de rock la chitarist de blues, promovand din acel moment acest gen muzical. A facut parte din prima formatie de blues din Romania, Transylvanian Blues Community, infiintata in 1986, impreuna  cu Harry Tavitian (pian),  Corneliu Stroe (baterie) si Catalin Rotaru (chitara bas). Desi era impotriva prelegerilor comuniste, formatia a avut un real succes, iar salile erau mereu pline in timpul concertelor. AG a cantat si  in deschiderea repertoriului sustinut de bine cunoscutul chitarist, Al Di Meola. De la  Transylvanian Blues Community trece la Weinberger Blues Machine. De data aceasta, formatia este infiintata doar de el si totodata, lanseaza si primul album de blues din Romania, Good Morning, Mr. Blues. A primit premiul de „Cel mai bun disc de jazz al anului 1997” pentru albumul Standard Weinberger. Anul urmator il aduce pe lista de participanti la Festivalul Bluestock din Memphis. A fost prima data cand s-a acceptat la celebrul eveniment, un artist nonamerican. In anul 2000 paraseste Romania si ajunge in Chicago, unde lucreaza pentru renumiti artisti de blues precum Son Seals, Laurie Bell, Pistol Pete, Chico Banks, Willie Kent & The Gents.Intre Noiembrie 2004-Martie 2005 s-au inregistrat piesele pentru noul album A.G. in studiouri din Nashville, Seattle şi Boston. Iar 2006 aduce si aparitia in Romania  a albumului  Nashville Calling fiind o premiera pentru noi: primul album de blues inregistrat si produs integral in Statele Unite, apartinand unui artist roman.Dupa cum afirma Bruce Iglauer, reprezentant al Casei de Discuri Alligator Records, AG Weinberg este „Nume cu rezonanta, cu o muzica bine cintata, bine inregistrata, bine orchestrata, bine produsa”.

Noi spunem: bine ca e la noi si bine ca ii vom asculta muzica, joi,20 mai, intr-un live jamming de “nota 20”. Pentru toate celelalte 8 episoade JOY la 9, accesati  HYPERLINK “http://www.joyla9.ro” http://www.joyla9.ro. And don’t forget: there’s no limit to enjoy the JOY!

————————————————–

JOY LA 9 este prima emisiune de divertisment produsa de catre   KULT STUDIO  si Stream On-poate fi urmarita in fiecare zi de joi incepand cu ora 21:00 pe http://www.joyla9.ro. Acest nou proiect vine ca o provocare pentru artistii vocali sau instrumentisti din zone muzicale diferite, mergand de la pop la jazz, care isi vor dezlantui talentul si creativitatea intr-o sesiune de LIVE jamming cu trupa Sensor (Paul ILEA – clape,sintetizatoare,percutie Sasha Negara – percutie si DJing ). Actul artistic se va naste spontan, fara nimic predefinit, fara partituri sau repetitii. JOY LA 9 este o emisiune interactiva, de acest aspect fiind responsabila prezentatoarea emisiunii, Ramona Naca. Ea interactioneaza LIVE cu spectatorii pe chat chiar in timpul emisiunii, iar la sfarsitul acesteia adreseaza protagonistilor intrebari din partea publicului.

Trupa Sensor –  www.myspace.com/sensorevolution – a implinit de curand 11 ani de existenta. In show-urile lor au imbinat muzica, teatrul, pantomima si dansul, au prezentat abordari originale ale unor stiluri muzicale cum ar fi : drum and bass, hip-hop, jazz, funk sau latino si au impins limitele exprimarii artistice – de la folosirea propriului corp ca instrument muzical pana la instrumente clasice, voce, butoaie, sintetizatoare, si pick-up-uri. Sensor au publicat pana acum 4 albume si au castigat cateva premii importante.Au cantat pe aceeasi scena cu Chicane,Crystal Method iar in aceasta vara urmeazasa deschida concertul Bonobo de la Bucuresti.Vor fi prezenti si pe main stage la Ciuc Summer Fest alaturi de Suie Paparude si Faithless.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s